Брюссельська капуста - дуже потужне джерело білка, порівнюється з м'ясом. Крім того, брюссельська капуста перевищує білокачанну за вмістом вітаміну C, приблизно в 3 рази, що порівнюється з деякими ягодами, наприклад, чорною смородиною.
Відомо, що у 13-му столітті селекціонерам Бельгії вдалося отримати новий, абсолютно відмінний вид капусти, шляхом скрещування різних видів. Цей новий вид капусти було названо на честь столиці однієї з країн Бенелюксу. Вирощувати насіння брюссельської капусти в Європі почали лише в 18-му столітті.
Рослина є дворічною; в перший рік вирощування вона дає листкове стебло довжиною 1 метр. Там, де розташовані з'єднання між стеблом і листком, починають з'являтися пагони, так звані "голівки", приблизно 50-65 штук на кожній рослині. Розмір голівок може відрізнятися залежно від обраного сорту. В другий рік вирощування у верхній частині рослини та бічних пагонах починають рости стебла довжиною до 1,6 метра, які потім цвітуть.
Брюссельська капуста, так само як і інші види, має велику кількість різних сортів, які відрізняються між собою за формою, кольором, вегетаційним періодом та умовами вирощування.
Цей вид капусти має тривалий період дозрівання, тому весною вже потрібно сіяти насіння для розсади.
Терміни дозрівання:
Брюссельська капуста може витримувати заморозки до -10 градусів, це помітно відрізняє її від більшості близьких видів. При цьому не дуже сильні заморозки можуть навіть підсилити смакові якості цієї капусти. Хоча ця капуста не особливо примхлива до умов вирощування, врожай можна очікувати довгий час.
В нашому каталозі є велика кількість насіння капусти, які відрізняються багатьма характеристиками. Зателефонуйте - ми допоможемо вам обрати потрібний сорт чи гібрид, який підходить саме для вас!
Бажаємо вам багатого врожаю, дорогі клієнти!