Зростання популярності капусти кольрабі
Капуста кольрабі - один із видів капусти білоголової, отримано шляхом схрещування різних видів ще в Давньому Римі і сьогодні є дуже популярною. Переклад назви звучить як "стеблева ріпа", або частіше "капустяна ріпа" через незвичну форму стебла. За смаковими якостями, строком дозрівання, доглядом, строком зберігання, вмістом корисних елементів, вона не гірша за білокачанну капусту, а навіть перевершує її. Тому щороку кількість бажаючих купити насіння кольрабі зростає пропорційно попиту на капусту на свіжому ринку.
Рослина дворічна, в перший рік дозрівання формує плодове стебло, а в другий рік росту виділяється пагін, на якому формуються насіння.
Користь капусти кольрабі
- Очищує кишківник від різних токсинів;
- Позитивно впливає на обмін речовин;
- Знижує кількість холестерину;
- Відновлює жовчний міхур та печінку.
Цьому виду капусти властиве велика кількість білка, мінеральних солей та клітковини. Також велика кількість вітамінів, таких як: А, В, В2, РР, а вітаміну С в цьому овочі навіть більше, ніж у цитрусових. За кількістю кальцію, цю капусту можна порівняти з молоком або сиром.
У капусти кольрабі мало калорій, всього 45 ккал на 100 г продукту. Завдяки тартроновій кислоті (яка запобігає всмоктуванню жирів і вуглеводів), її часто використовують під час різних дієт. При споживанні капусти кольрабі не виникає метеоризм, що характерно багатьом іншим видам капусти. Свіжий сік з плодів цієї капусти допомагає при лікуванні хрипоти та кашлю.
Види та сорти капусти кольрабі
Цей вид капусти не так популярний, як білоголова, але плутати його з іншим практично неможливо.
За кольором виділяють 2 види капустяної ріпи:
- Кольрабі білого або світло-зеленого кольору - строк дозрівання від 30 до 90 днів. Має дуже ніжний і приємний смак. Її можна вирощувати в усіх регіонах нашої країни;
- Фіолетова капуста кольрабі - строк вегетації може сягати 5 місяців. Відноситься до пізніх культур через тривалий строк дозрівання. Стеблоплід, очевидно з назви, фіолетового кольору.
За строками вегетації може бути:
- рання - через 60-90 днів можна збирати врожай. Плоди зазвичай мають невеликий розмір, але дуже соковиті та з приємним смаком. Часто використовуються для приготування свіжих салатів через невеликий строк зберігання;
- середньостигла - збір врожаю можна проводити через 90-120 днів. Плоди, як правило, середнього або більшого розміру. Плоди можна використовувати як для свіжого приготування, так і для зберігання;
- пізня - дозріває стеблоплід за 120-160 днів. Плоди більші з щільною структурою. Часто використовуються для тривалого зберігання.
Купити насіння капусти кольрабі в Києві, Україна
Зробити замовлення в нашому інтернет-магазині означає отримати гарантовано врожай високої якості. Ми співпрацюємо безпосередньо з закордонними виробниками, тому ціна в нашому каталозі передбачається нижчою, ніж у конкурентів.
Вибрати та купити капусту кольрабі в Україні допоможуть наші фахівці, виходячи із розташування вашого регіону, необхідних строків збору врожаю та особистих уподобань.
Бажаємо вам щедрого врожаю!